Dnes má meniny Jela a zajtra Marcel 🌱

Ako osviežiť jedlá k Veľkej noci? Jednoducho – mikrobylinkami

Ako osviežiť jedlá k Veľkej noci? Jednoducho - mikrobylinkami

Chystáte už vaše obľúbené menu na Veľkú noc a premýšľate, čo urobiť tento rok inak? Prekvapte rodinu a priateľov mikrobylinkami priamo na veľkonočnom menu. Stačí pár dní a vaše slávnostné veľkonočné jedlá dostanú nové chute, farby aj vitamíny.

Pozrite si týchto 7 inšpirácií, ktoré vás presvedčia o doplnení Veľkej noci o mikrobylinky:

1. Mikrobylinky dodajú vám i vašim hladošom vitamíny

Faktom je, že mikrobylinky obsahujú niekoľkonásobne vyšší podiel živín a zdraviu prospešných látok ako dospelé rastliny. Súvisí to samozrejme s daným druhom mikrobylinky.

Nájdete v nich aj železo, horčík, draslík, zinok meď, vitamíny a antioxidanty.

2. Mikrobylinky chutia výrazne, korenisto ale aj sladko 🙂

Keď nemáte takéto skúsenosti, tak vám povieme, že chuť mikrobyliniek je výrazná a závisí od odrody. Môžete objavit ich nové chute ako neutrálnu, korenistú, štipľavú až sladkú. Otestujte to na vlastných chuťových pohárikoch 🙂

3. Stále čerstvá a svieža mikrozelenina

Mikrozelenina rastie v nádobke so zeminou, pokojne na parapetnej doske na okne.

Stačí sa len natiahnuť, či urobiť pár krokov, aby ste si odtrhli toľko kúskov, koľko potrebujete a z takého druhu, akú chuť chcete pridať do vášho jedla. Aj do veľkonočnej špeciality či tradičného veľkonočného pokrmu.

 

4. Mikrobylinky sa hodia na rôzne jedlá – a nepochybne tam patrí aj veľké veľkonočné menu

Na raňajky vaša obľúbená nátierka a čerstvé pečivo. Šup tam niekoľko mikrobyliniek – či ich dáte priamo do nátierky pre chuť alebo nimi ozdobíte raňajkové chlebíčky. Aj vaše smoothie je naklonené mikrobylinkám.

Rýchle jednohubky a kanapky pre kúpačov budú ich oku viac lahodiť s čerstvými mikrobylinkami. Možno ich nebudete stíhať dopĺňať na tanier.

Veľkonočný zeleninový alebo cestovinový šalát dostane vďaka mikrobylinkám novú chuť a vaši hostia sa možno opýtajú – čo ste urobili inak, lebo tento rok sa teda podaril 🙂

Hlavný chod veľkonočného menu tvorí u vás tradične mäso a príloha. Naservírovaný tanier ozdobte mikrozeleninou. Bude to vyzerať ako v reštaurácii a o novej chuti ani nehovoriac.

A čo ďalej? Ďalej je to na vašej fantázii. Ak je varenie vašou vášňou, mikrobylinky budú u vás vítané.

5. Potešia oko i brušká malých kúpačov aj vašej rodiny

Mikrobylinky nie len skrášlia vaše veľkonočné jedlá a zvýraznia vybrané chute.Navyše nimi posilníte imunitu organizmu a zlepšíte odolnosť tela voči zápalom. A pre malých kúpačov to bude dobrá alternatíva voči neobľúbenému kelu, kapuste či cvikle.

Výhody na obidvoch stranách – pre rodičov i pre deti.

6. Mini bonus v rýchlosti prípravy jedál s mikrobylinkami

Mikrobylinky sa jedia surové. Naozaj. Bez akýchkoľvek tepelných úprav. Len odtrhnete/odstrihnete, servírujete, zamiešate, papáte.

Pri množstve príprav k Veľkej noci sa to skvelo hodí. Tu a tam zobnete aj vy a dodáte si tak svoju mikrodávku energie a vitality.

7. Mikrobylinky a mikrozeleninu používate o pár dní od vysadenia

7-10 dní – to je počet dní od sadenia mikrobyliniek do substrátu/zeminy po začiatok ich používania a jedenia.

Pestovanie mikrobyliniek je skutočne jednoduché. Denne potrebujú asi 1 minútu vášho času – na polievanie. Koľko im venujete na zjedenie, to zistíte sami.

Isté je, že Veľká noc je o hojnosti, čerstvosti a privítaní jari u vás doma. A vy môžete prekvapiť seba, svoju rodinu aj hostí čerstvými a zelenými lístkami zdravej mikrozeleniny.

My vieme, že si ich ľahko a rýchlo osvojíte a vymyslíte nové kombinácie jedál s mikrobylinkami. Už aj počas tejto Veľkej noci.

Veselú veľkú noc vám želáme :))

Zdieľať článok

iné Články z nášho blogu

Deti a mikrobylinky

Deti a mikrobylinky

Posilnite deťom imunitu s mikrobylinkami.  Naučte vaše deti vypestovať si vlastné mikrobylinky, ktoré im prinesú veľkú radosť a zároveň im posilnia imunitu. Vieme, že deti veľakrát odmietajú zeleninu a je náročné ich prinútiť aby ju jedli. Mikrobylinky sú ideálnym spôsobom, ako im

PREČÍTAJTE SI VIAC
mikrobylinky pre tehotné

Mikrobylinky pre tehotné

Tehotné ženy by sa mali vyhýbať klíčkom, nie mikrobylinkám. Každá budúca mamička je veľmi opatrná a snaží sa jesť tak, aby to bábätku prospievalo. Rozumieme tomu, a keďže sa často stretávame s otázkou, či sú mikrobylinky bezpečné počas tehotenstva, pripravili

PREČÍTAJTE SI VIAC
Najčastejšie chyby

Najčastejšie chyby

Semienka semienka, ktoré sme sa rozhodli Vám predávať pochádzajú zo semenných bánk a spĺňajú tie najprísnejšie parametre. Sú presne určené na pestovanie mikrobyliniek. Niesú to konvenčné semená na záhradu. To znamená, že nie sú morené a ani inak chemicky ošetrené.

PREČÍTAJTE SI VIAC
mikrobylinky

Časté otázky

Za koľko mi vyrastú mikrobylinky? Mikrobylinky rozdeľujeme do dvoch kategórií : Rýchlorastúce : reďkovky, hrášok, brokolica, rukola, kaleráb, kel, kapusta, horčica, slnečnica, žerucha. Doba rastu 7-10 dní. Dlhorastúce : bazalky, koriander, cvikla, pórik, kapucínka, senovka grécka, petržlen. Doba rastu 14-21 dní.

PREČÍTAJTE SI VIAC
Ako sadiť mikrobylinky?

Ako sadiť mikrobylinky?

  Návod ako sadiť mikrobylinky Krok 1: Naberiete si substrát úplne povrch do kochlíka/nádoby poriadne ho postriekajte vodou nasypete semienka na povrch substrátu. Nezasypávate ich. znovu ich postriekate vodou aby sa aktivovli Krok 2: kochlík/nádobu zakryjete a udržujete semienkam tmu

PREČÍTAJTE SI VIAC